duminică, 20 noiembrie 2016

Portofoliu Lavinia Dragomir

PORTOFOLIU


I. Analiza proprietatilor fizice la CCl4 si ale CHCl3.
 
    II.    Identificarea  Cl din CHCL3

Ecuatia reactiei chimice: Cl + AgNO3  –>  AgCl + NO3
Materiale: eprubeta, sportier, CHCl3 , bricheta
Mod de lucru:
      Obtinem solutie de AgNO3 in alcool 
       Se incalzeste solutia
       Se agita solutia incalzita si se adauga CHCl3

III. Policlorura de vinil

         Policlorura de vinil cu numele prescurtat PVC este o substanță din categoria materialelor termoplastice cu o structură amorfă. Policlorura de vinil ia naștere prin polimerizarea (legarea) monomerelor de clorură de vinil (CH2 = CHCl).
          

           Formula chimica: [-CH2-CHCl-]n










          

           Importanta practica: 

     Ambalaje transparente alimentare si nealimentare,tuburi medicamente, izolatii fire si cabluri, folie si placi, produse din industria constructiilor ca tevi, fitinguri, aparatori, dale, benzi transportoare si ferestre; butelii (sticle, flacoane), pungi pentru sange, produse din piele sintetica. Datorita proprietatilor sale se foloseste in: constructii (armaturi, fitinguri,etc.), piese componenete pentru pompele care lucreaza in conditii de coroziune, discuri pentru picup, piese izolatoare pentru industria electrotehnica, piese pentru industria foto, piese cu destinatie diversa. Se folosesc la: fabricarea elementelor tampon pentru aparate radio si telefoane, jucarii (anvelope, senile, elemente de transmisie, etc.), industria incaltamintei (talpi), piese pentru instalatii, piese componente si ventile la instalatiile din industria chimica, piese in galvanotehnie, piese componente electrice ce lucreaza in mediu coroziv, etc.

       
Efecte asupra organismului:
PVC (policlorura de vinil): este una din cele mai toxice mase plastice si ar trebui evitate articolele care o contin : saltele de patut, jucarii gonflabile pentru piscine, papusi, bavete, jucarii de baie, podea din vinil, cortina pentru dus si altele.             
Policlorura de vinil (PVC) este adesea asociata cu ftalati adaugati in plastic pentru ca acesta sa fie mai moale, care sunt suspectati ca ar cauza cancer la animale si oameni.
            O concentratie ridicata de praf de PVC in zona de lucru provoaca iritarea tractului respirator.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu