luni, 16 ianuarie 2017

Acid tartric- Peter Neuhauser

ACID TARTRIC
Tartaric acid.svg
Acid 2,3-dihidroxibutandioic                HOOC-CHOH-CHOH-COOH
Punct de topire:
171–174 °C (L-tartaric)
206 °C (DL, racemic)
146–148 °C (meso)
Solubilitate in apa: Da
Obtinere:
KO2CCH(OH)CH(OH)CO2H + Ca(OH)2 → Ca(O2CCH(OH)CH(OH)CO2) + KOH + H2O
Ca(O2CCH(OH)CH(OH)CO2) + H2SO4 → HO2CCH(OH)CH(OH)CO2H + CaSO4
Proprietate chimica:
C4H6O6 + NaOH---> C4H5O6Na + H2O
Utilizari:

Acidul tartric este utilizat ca aditiv în alimente ca reglator de aciditate, antioxidant și sechestrant. Cel mai des este utilizat în industria vinului unde are un rol vital în menținerea culorii, stabilității chimice și a gustului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu