luni, 16 ianuarie 2017

Bondila Lois - acid malic

ACID MALIC



FORMULA CHIMICA :C4H6O5Skeletal structure
UTILIZARI:
       • reduce sechelele ischemice
       • reduce tensiunea arterială
       • reduce durerilor cauzate de fibromialgie
  •  este folosit în tratamentele dentare pentru curăţarea şi pregătirea dinţilor pentru plombare
  • este utilizat în produse cosmetice pentru ajustarea pH-ului şi în peelingul facia
  • este folosit şi ca supliment alimentar, împreună cu magneziul, pentru tratarea oboselii cornice şi a fibromilagiei.
Acest acid este unul din putinele chimicale de care se face uz in industria alimentara si a bauturilor  ,care nu este deloc restrictionat.   Au fost facute multe cercetari  in care se pretinde ca ajuta la normalizarea tensiunii arteriale si provoaca in corpul nostru numai efecte dorite.
Gustul Acidului Malic aminteste gustul merelor padurete sau verzi. Acrisor dar nu prea mult.
METODA DE OBTINERE:
Ca aditiv se obţine prin sinteză chimică sau din fructe. Cea mai mare parte a acidului malic prezent în alimente se obţine prin sinteză chimică din acidul maleic.
Consumul îndelungat de acid malic poate produce obezitate şi schimbarea obiceiurilor alimentare. Nu este recomandat sa consumaţi acid malic împreună cu produse pentru slabit din cauza efectelor opuse ale celor două suplimente.
SOLUBILITATE , PUNCT DE TOPIRE , FIERBERE SI DENSITATE:
  • aditivul se prezinta sub forma de pulbere cristalina si este o substanta solubile in apa si in alcool etilic
  • se topeste la 130 grade celsius
  • densitate=1,601
  • punct de topire=140 grade celsius

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu