luni, 16 ianuarie 2017

Acidul malic--Gheorghe Andrei


Acidul malic


Formula structurala:
       
   C4H6O5




Punct de topire: 103 °C

Punct de fierbere: 140 °C

Solubilitate: 160 g /l la 20 °C

Metoda de obtinere: 
      În ciclul Krebs acidul malic rezultă prin deshidratarea acidului fumaric de către fumarază iar mai departe e dehidrogenat la acid oxalilacetic de malat dehidrogenază.

 Sursa din care se poate extrage:
      Se găsește din abundență în sucurile multor plante, dar în mod special în fructe de pădure, în măr și în strugure.

Proprietati chimice:
        -pH (valoare): 2,2 (apa: 10 g /l , 20 °C)

Utilizari:
  1. este un acidulant care se adaugă produselor alimentare și băuturilor cu scopul de a:
    • scădea pH-ul;
    • oferi un gust acrișor;
  2. este utilizat in produsele cosmetice pentru ajustarea pH-ului și în peelingul facial;
     3.  este folosit în tratamentele dentare pentru curățarea și pregătirea dinților pentru plombare.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu