Acidul malic
Formula structurala:
C4H6O5
Punct de topire: 103 °C
Punct de fierbere: 140 °C
Solubilitate: 160 g
/l
la 20 °C
Metoda de obtinere:
În ciclul Krebs acidul malic rezultă prin deshidratarea acidului fumaric de către fumarază iar mai departe e dehidrogenat la acid oxalilacetic de malat dehidrogenază.
Sursa din care se poate extrage:
Se găsește din abundență în sucurile multor plante, dar în mod special în fructe de pădure, în măr și în strugure.
Proprietati chimice:
-pH (valoare): 2,2 (apa: 10 g
/l
, 20 °C)
Utilizari:
- este un acidulant care se adaugă produselor alimentare și băuturilor cu scopul de a:• scădea pH-ul;• oferi un gust acrișor;
- este utilizat in produsele cosmetice pentru ajustarea pH-ului și în peelingul facial;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu