luni, 17 octombrie 2016

Geraniol - Busuioc Andrei



Geraniol

Geraniolul este un monoterpenoid și un alcool. Este partea principală a uleiului de trandafir, ulei de palmarosa, și ulei de citronella (tip Java). De asemenea, ea apare în cantități mici în geranium, lămâie, și multe alte uleiuri esențiale. Se pare ca o soluție limpede sau de ulei galben pal, care este insolubil în apă, dar solubilă în solvenți organici cele mai frecvente. Ea are un parfum de trandafir similar și este frecvent utilizat in parfumuri. Este folosit în arome, cum ar fi piersici, zmeura, grapefruit, mar rosu, prune, tei, portocala, lamaie, pepene verde, ananas, și afine.

Utilizare

Cercetările au demonstrat geraniol a fi o baza de plante de țânțar respingător eficiente. Pe de altă parte, ea poate atrage albinele ca acesta este produs de glandele miros de miere de albine pentru a le ajuta să marcheze florile purtătoare de nectar și a localiza intrările în stupi lor.

Cu toate că geraniol și alți compuși se găsesc în mod natural de aromă de tutun în bine în vârstă, geraniol este listat într-un raport de 1994 de la societăți producătoare de țigări ca fiind unul dintre cele 599 de aditivi la țigări pentru a îmbunătăți aroma lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu